Les persones de la Guixa ens hem ajuntat perquè volem consumir productes:
DE PRODUCCIÓ ECOLÒGICA: lliure de productes químics nocius pel medi ambient i per a nosaltres. Com a mínim, els nostres productes han de complir els requisits del CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).
DE TEMPORADA: que arribin en coherència amb el clima i temperatura que vivim, i segueixin el cicle biològic de les plantes i dels animals.
PRODUÏTS A LA NOSTRA LOCALITAT i, sempre que sigui possible, de km 0 i dins els límits de la bioregió, clima i cultura mediterrània.
DIRECTAMENT DE LA PERSONA PRODUCTORA I ELABORADORA: sense intermediaris i intentant afavorint projectes i empreses de petita producció.
QUE AFAVOREIXIN LES VARIETATS I RACES LOCALS recuperant espècies i varietats rústiques adaptades a la nostra regió i clima, fent més ric el patrimoni genètic i la nostra cultura.
QUE ENS AJUDIN A RECUPERAR USOS I COSTUMS ALIMENTARIS, consumint plantes i productes elaboratsque avui s’han substituït per d’altres de producció llunyana i provinent de climes diferents al nostre.
QUE CERQUIN L’EFICIÈNCIA I L’ESTALVI DE RECURSOS ENERGÈTICS amb una cadena de transformació el més curta possible, afavorint les energies renovables.
AMB CRITERIS AGROECOLÒGICS: provinents de projectes amb una perspectiva social, econòmica, política i cultural justa entre les persones.
Nota: A LA GUIXA PREFERIM PRESCINDIR DE:
Soja i els seus derivats, tenim els nostres propis llegums secs com els cigrons, llenties, faves, fesols, mongetes, guixes, tirabecs…
Sucre, te, cafè, xocolata… no volem consumir productes llunyans que pertanyen a un clima totalment diferent al nostre
Tomàquet fora de temporada, esperarem que el temps ens porti les nostres hortalisses (no cal avançar-se!).