Criteris Guixa

Les persones de la Guixa ens hem ajuntat perquè volem consumir productes:

DE PRODUCCIÓ ECOLÒGICA: lliure de productes químics nocius pel medi ambient i per a nosaltres. Com a mínim, els nostres productes han de complir els requisits del CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).

DE TEMPORADA: que arribin en coherència amb el clima i temperatura que vivim, i segueixin el cicle biològic de les plantes i dels animals.

PRODUÏTS A LA NOSTRA LOCALITAT i, sempre que sigui possible, de km 0 i dins els límits de la bioregió, clima i cultura mediterrània.

DIRECTAMENT DE LA PERSONA PRODUCTORA I ELABORADORA: sense intermediaris i intentant afavorint projectes i empreses de petita producció.

QUE AFAVOREIXIN LES VARIETATS I RACES LOCALS recuperant espècies i varietats rústiques adaptades a la nostra regió i clima, fent més ric el patrimoni genètic i la nostra cultura.

QUE ENS AJUDIN A RECUPERAR USOS I COSTUMS ALIMENTARIS, consumint plantes i productes elaboratsque avui s’han substituït per d’altres de producció llunyana i provinent de climes diferents al nostre.

QUE CERQUIN L’EFICIÈNCIA I L’ESTALVI DE RECURSOS ENERGÈTICS amb una cadena de transformació el més curta possible, afavorint les energies renovables.

AMB CRITERIS AGROECOLÒGICS: provinents de projectes amb una perspectiva social, econòmica, política i cultural justa entre les persones.

Nota: A LA GUIXA PREFERIM PRESCINDIR DE:

Soja i els seus derivats, tenim els nostres propis llegums secs com els cigrons, llenties, faves, fesols, mongetes, guixes, tirabecs…

Sucre, te, cafè, xocolata… no volem consumir productes llunyans que pertanyen a un clima totalment diferent al nostre

Tomàquet fora de temporada, esperarem que el temps ens porti les nostres hortalisses (no cal avançar-se!).

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s